S�bastien Bourdais heeft zijn tweede zege van het seizoen behaald. Op het 3.200 kilometer lange circuit op de luchthaven van de Canadese stad Edmonton kwam hij voor de twaalfde maal in zijn CART-carri�re als eerste over de streep, ruim een halve seconde voor teamgenoot Oriol Servia. Derde werd de kampioen van 2003 en de grootste concurrent van Bourdais voor de titel, de thuisrijder Paul Tracy. Laatsgenoemde had in de laatste 5 ronden zijn handen vol met Justin Wilson, die in de 83ste ronde Timo Glock van de baan tikte. Vijfde werd Mario Dominguez, kort gevolgd door debutant Roger Bremer. Al vroeg in de wedstrijd moest de Safety Car de baan op, om de gecrashte wagen van Andrew Ranger weg te laten takelen. Tijdens die Safety Car-periode moest Cristiano da Matta opgeven met een mechanisch probleem.

Man van de race, of beter van het hele weekend, was ongetwijfeld de 24-jarige A.J. Allmendinger. Hij was in beide kwalificatiesessies de snelste en mocht dus vanop polepositie vertrekken, hij leidde zelfs een hele race … tot de 80ste ronde. Allmendinger maakte een foutje, ging wat te breed en raakte de vangrail. Zijn race was voorbij en Bourdais, die als tiende was gestart, nam maar al te graag de leiding over.

De volledige uitslag is hier terug te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter