Omdat McLaren ervoor heeft gekozen om motoronderdelen van Renault te installeren voor de eerste vrije training van het weekend, moet Carlos Sainz achteraan de grid van start.

Daar Sainz al aan het begin van het seizoen motorpech kreeg, zit hij inmiddels alweer over het toegestane limiet van motorwissels.

Dat betekent een gridstraf voor de McLaren, die de Spaanse coureur met de B-spec motor wil laten rijden.

Eerder reed Daniel Ricciardo als enige met deze B-spec in de Franse Grand Prix.

Teambaas Andreas Seidl gaf op Paul Ricard al toe dat de straf onvermijdelijk zou zijn voor Sainz. Mogelijk was toen al besloten om in Oostenrijk de nieuwe motor in gebruik te nemen.

Sainz is niet de enige die overschakelt op nieuwe onderdelen van de krachtbron.

Ook de Toro Rosso van F1-rookie Alexander Albon heeft een motorwissel gekregen, die nu beschikt over de Spec 3 met een nieuwe MGU-K, MGU-H en turbo. Hij zal voor sainz starten ondanks zijn gridstraf van maar liefst vijftien plekken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!