Volgens voormalig Formule 1-coureur Ivan Capelli wordt 2014 een kans voor de kleinere renstallen om het gat naar de topteams meer te dichten, dat zei hij tegen de Italiaanse website Blogf1.it.

Met de grote veranderingen op het gebied van motoren, versnellingsbakken en aerodynamica, is het volgens de Italiaanse commentator een uitdaging om alles goed voor elkaar te krijgen. Dit is misschien de mogelijkheid voor de kleinere teams, om dichter naar de grotere teams te komen. Het lijkt een beetje op de jaren 80, met wat Leyton House deed toen ik nog reed, of de Tyrell met Alesi, aldus Capelli, die zelf actief was in de tachtiger en negentiger jaren

Ondanks de nieuwe reglementen verwacht Ivan Capelli wel dat Red Bull met Adrian Newey volgend jaar weer vooraan staat. Newey zelf is er wat sceptischer over. Het grootste probleem voor volgend jaar is de kleinere voorvleugel, zei de Brit tegen het Duitse Auto Motor und Sport. De tweede uitdaging is de nieuwe motor. Het geheel zit twee tot drie keer moeilijker in elkaar dan de V8-motor.

De technisch directeur van Red Bull gaf ook toe dat de voordelen in het afgelopen seizoen voornamelijk lagen bij de geblazen diffuser en de uitlaat. Het zal moeilijk worden om dat kunstje te herhalen. Aan de andere kant heb ik ook auto’s ontworpen die geen geblazen diffuser hadden en dat leek ook te werken. Dus ik ga het opnieuw proberen, zei Newey lachend.