Na de kwalificatie voor de race in Canada, uitte Carlos Sainz zijn ongenoegen.

De Spanjaard die in de race slechts vier bochten ver kwam, betichtte zijn teamgenoot van oneerlijk gedrag. Met name het slipstreamen van Kvyat was een grote doorn in het oog van Sainz.

Sainz reed in alle sessies vóór zijn Russische teamgenoot, die daardoor volgens Sainz een oneerlijk voordeel uit haalde. Dit zou vier tienden van een seconde op de rechte stukken hebben gekost.

Tegen de Spaanse media deed Sainz nogmaals zijn beklag, wat in het verkeerde keelgat schoot bij Kvyat.

Volgens de Rus verandert de volgorde waarin de auto’s in de kwalificatie naar buiten gaan elk weekend en binnen het team is iedereen daarvan op de hoogte. Van mijn kant is alles duidelijk. Als Carlos dapper is, dan moet hij gewoon met mij komen praten. Maar hij praat blijkbaar liever met journalisten.

Of het nog goed komt tussen Sainz en Kvyat is nog maar de vraag. Kvyat is in ieder geval helemaal klaar met de Spanjaard: Wat mij betreft heb ik niks meer te zeggen tegen hem. Ik weet dat ik me aan de afspraken heb gehouden.

Mogelijk heeft Sainz zich in eigen voet geschoten met zijn geklaag…De volgende race in Azerbeidzjan kent een werkelijk enorm lang recht stuk waar een beetje hulp welkom is, in de jacht op snelle rondetijden.

Maar Kvyat lijkt daar niet zo veel zin meer in te hebben. Ik ben na alles wat hij gezegd heeft er niet meer zo zeker van of ik nog met hem samen wil werken.

Dit is de tweede keer dat Sainz botst met een teamgenoot. Eerder waren er al woorden tussen Max Verstappen en Sainz toen beiden nog voor Toro Rosso reden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.