De nieuwe Formule 1 – renstal Campos Meta 1 gaat mogelijk alle wintertests missen. Het team zou dan haar eerste kilometers gaan maken bij de eerste race in Bahrein.

Daniel Eisen, lid van de directie van Campos, liet weten: “Ik beschouw Bahrein meer als een eerste test dan als een race. Ik begrijp dat er veel commotie is over de toekomst van ons team. Maar we hebben een chasis dat door de FIA is goedgekeurd en met Bruno Senna een coureur dus de intentie is er om in Bahrein gewoon van start te gaan.”

Campos praat inmiddels met investeerders waarvan A1GP – eigenaar Tony Teixeira de meest serieuze is. Enigszins vreemd is het wel, A1GP lijkt namelijk op sterven na dood. De eerste drie races werden afgelast terwijl ook de seizoensafsluiting op het circuit van Assen inmiddels is geannuleerd.

Er zijn meerdere mensen die interesse hebben in Campos, aldus de Zuid-Afrikaan Teixeira. Maar mij gaat het om A1GP, ik wil A1GP en Formule 1 samenbrengen. Ik wil er helemaal voor gaan.

Helemaal duidelijk is Teixeira niet, wil hij het team overnemen of enkel geld investeren? En hoe zou hij A1GP en Formule 1 daadwerkelijk samen willen brengen? Dat zijn vragen die Teixeira nog niet beantwoord.

Ondertussen blijft de grote vraag of we Campos überhaupt ooit op het circuit gaan zien.

By peter