Jenson Button is blij met de bevestiging van McLaren-teambaas Martin Whitmarsh dat de Brit ook in 2012 voor het illustere Britse team mag rijden. De teamleiding wil zijn coureur echter veel langer aan zich binden maar Button weigert vooralsnog om op de avances in te gaan.

De leiding van het team uit Woking is dusdanig in zijn nopjes met de betrouwbare Button dat Whitmarsh hem een contract wil laten tekenen voor de rest van Jenson’s loopbaan. Dat zou de voormalig wereldkampioen geen windeieren leggen want volgens Britse media zou Button voor de meerjarige deal liefst 120 miljoen dollar kunnen opstrijken.

Vooralsnog wil JB zijn opties echter open houden. Ik heb er geen behoefte aan om mijn toekomst langdurig vast te leggen, meent de 31-jarige Button. Ik zit niet meer in het begin van mijn carriere dus voor mij hoeft dat niet zo. Het is een fijn gevoel dat ik in de positie zit dat als ik geen zin meer heb om te racen, ik gewoon kan stoppen wanneer ik wil.

Button, die zondag op Monza vanaf de derde startplek zal starten, benadrukt dat hij graag bij McLaren wil blijven en niet uit is op een vrije onderhandelingspositie wanneer eind volgend seizoen de contracten van een aantal toprijders aflopen. Hij wuift de suggestie dat hij uit zou zijn op de Red Bull van Mark Webber of de Ferrari van Felipe Massa dan ook resoluut van de hand.

Of ik met een goed gevoel mijn loopbaan af kan sluiten zonder dat ik ooit voor Ferrari heb gereden? Jazeker.