WK-leider Jenson Button heeft er vertrouwen in dat hij volgend weekend op de Nurburgring weer competitief zal zijn. Button heerst dit seizoen in de Formule 1, maar kwam twee weken geleden op Silverstone niet verder dan een povere zesde plaats. De Duitse Red Bull rijder Sebastien Vettel pakte een overtuigende zege tijdens Button’s thuisrace.

De Brit verwacht echter een andere race in Duitsland: Deze baan zou ons goed moeten liggen. Er zijn twee belangrijke factoren op dit circuit. Ten eerste zijn er veel middelsnelle bochten en dat ligt de Brawn gelukkig wel. Ten tweede heb je erg goede remmen nodig die tegen een stootje kunnen. Wij hebben dat, dus ik verwacht dat we weer vol kunnen meedoen om de winst.

Tijdens de drie weken zonder grand prix, meldde teambaas Ross Brawn al dat die tijd gebruikt zou worden voor verbeteringen aan de auto. Iedereen van ons team en dat van Mercedes heeft hard gewerkt om onze auto weer te kunnen laten winnen volgende week. Ik heb er dus alle vertrouwen in, besluit Button.