De hele Britse pers is door McLaren uitgenodigd voor een media bijeenkomst vandaag. Wat McLaren op de bijeenkomst gaat vertellen is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de line-up voor 2015 bekend zal worden gemaakt. Of de BBC aanwezig zal zijn is nog maar de vraag. Het gerenommeerde Britse medium weet het namelijk al zeker, Jenson Button rijdt ook in 2015 voor McLaren.

Nog voor de bijeenkomst morgen in Surrey heeft BBC Sports vernomen dat Button samen met Alonso voor McLaren zal gaan rijden. Voor Kevin Magnussen zou dat na één seizoen F1 alweer exit betekenen. Mocht BBC het bij het rechte eind hebben dan zal Button in 2015 aan zijn zestiende F1 seizoen beginnen. Spanjaard Alonso werd enkele weken geleden al vastgelegd door de Britse formatie, maar is nog steeds niet officieel bevestigd door de mannen uit Woking, zo meldt de BBC.

De keuze van McLaren betreft de line-up voor 2015 werd eerder al verwacht, maar werd steeds weer uitgesteld. Volgens de Britse berichtgeving wilde Ron Dennis de Deen Kevin Magnussen aanhouden als racecoureur naast de van Ferrari overgekomen Fernando Alonso. De Deen heeft echter pech want door het steeds weer uitstellen van de beslissing trekt hij uiteindelijk toch aan het kortste eind ten faveure van Jenson Button.

De beide heren waren afgelopen seizoen gewaagd aan elkaar en om die reden leek de keuze dan ook de kant van Magnussen op te vallen. De Deen is nog jong en volgens de data zou hij een fractie sneller zijn als Button. De goede eindsprint van Button deed echter anders beslissen. Naast zijn goede eindsprint zou zijn ervaring en de onrust rondom Dennis’ zijn positie bij McLaren van doorslaggevend belang zijn geweest. Voor Kevin Magnussen zit er waarschijnlijk niets anders op dan genoegen te moeten nemen met een test- en reserverol bij McLaren.

McLaren en personen rondom Button en Magnussen waren niet bereikbaar voor commentaar wat logisch is aangezien er morgen een bijeenkomst ingeroosterd staat in Surrey. Wellicht wordt er dan ook meer bekend over de contracten van de rijders. Fernando Alonso zou naar verluidt een contract getekend hebben voor de duur van een seizoen met een optie voor nog een seizoen. De Spanjaard zou volgens de geruchten €32 miljoen gaan verdienen. Button zou volgens de geruchten een contract voor één seizoen hebben ondertekend. De Brit moet wel geld inleveren als de geruchten kloppen. Zijn salaris zou gehalveerd zijn ten opzichte van de €15 miljoen van vorig jaar.

Morgen ongetwijfeld meer!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!