Monza is een typische “low-downforce“-circuit. Toch verwacht McLaren coureur Jenson Button een spannend weekeinde, als de F1-circus neerstrijkt in het Italiaanse ‘heiligdom’.

Voor het eerst hanteert de FIA twee onafhankelijke DRS-zones, de eerste die gelokaliseerd is op het start/finish en de tweede tussen Lesmo en de Ascari chicane.

Button denkt dat er genoeg variabelen zijn, die voor een spannende race kunnen zorgen ondanks de low-downforce karakter van Monza.

Het zal voor meer actie zorgen, omdat we nu twee passeermogelijkheden erbij krijgen. Overigens is de eerste zone nogal een uitdaging, omdat de baan er vrij smal is en je benaders de Ascari met een hoge snelheid., zo begint Button.

De tweede zone zal voor een meer behouden passeermogelijkheid zorgen. Immers is het stuk over de start/finish veel breder, al moet men zijn auto dicht op zijn voorganger houden in de Parabolica. Wat op zich ook geen makkie zal zijn. In ieder geval zal de DRS een enorme hulp zijn, voor de achtervolgende auto, zo besloot de kampioen van 2009.