Jenson Button heeft zich verbaasd over de woorden van Sebastian Vettel, die vertelde dat hij de teamorders opnieuw zou negeren als de situatie zich weer voor zou doen. De McLaren-coureur had dergelijke uitlatingen niet van Vettel verwacht.

Veel mensen zijn wereldkampioen geworden zonder zich zo te gedragen”, zei Button. “Dit verbaast me nogal. Het is zo’n getalenteerde coureur en hij lijkt ook heel populair bij het team. Terecht, want hij is bijzonder succesvol. Het is verrassend om hem zulke dingen te horen zeggen, want hij lijkt zo’n makkelijk karakter te hebben.

Hij wist natuurlijk wel wat hij deed. We willen allemaal winnen, maar als je verteld wordt dat je je positie moet behouden en je weet dat dat de regels zijn, moet je daar vóór de race tegen protesteren. Je moet niet vervolgens precies het tegenovergestelde doen in de race, dat lijkt me het grootste probleem.

Als wij zulke problemen hadden gehad, was ik er voor de race al niet mee akkoord gegaan. In de race zelf doe je wat je verteld wordt., aldus de wereldkampioen van 2009.