Jenson Button kijkt uit naar de start van de Belgische Grand Prix!

Door de regenachtige omstandigheden in de kwalificatie, die ook voor de race worden voorspeld, heeft de top 5 de meeste setjes intermediates al gebruikt. Volgens de Brit zou dat flink wat invloed op het raceverloop kunnen hebben.

Volgens mij heeft iedereen die vooraan start al zijn intermediates al gebruikt, dus als het morgen nat wordt, kan het nog wel eens erg interessant worden.

Zelf was de wereldkampioen van 2009 matig tevreden over zijn kwalificatie. Onze timing in Q3 had wat beter gekund en daardoor kon de uiteindelijke top-drie afstand nemen ten opzichte van ons., zo vatte Button zijn QT samen. We weten dat onze aërodynamica niet efficiënt genoeg is, dus dat moeten we voor Monza nog oplossen , zo merkt Button terecht op. Monza geldt als een ‘low-downforce‘-circuit bij uitstek.

Maar eerst zometeen de race in Spa-Francorchamps, waarbij Button hoopt op natte omstandigheden. Niet alleen vanwege het ‘intermediate-verhaal’, maar ook omdat de McLaren MP4-28 het veel beter doet dan in droge omstandigheden.