Jenson Button is erg gelukkig, nu hij eindelijk weer eens van pole mag vertrekken.

In zijn vijftigste Grand Prix voor McLaren veroverde Button zijn eerste poleposition voor zijn huidige werkgever.

Zijn vorige pole was zestig races geleden in Monaco 2009, tijdens zijn kampioensjaar bij Brawn.

Ik ben behoorlijk emotioneel, zegt Button na afloop van de kwalificatie. Dit is een geweldige manier om terug te keren na de zomerpauze. Het is zo lang geleden dat ik op pole stond, dat het bijna als een overwinning aanvoelt.

De afstelling met minder downforce werkt duidelijk beter, dan de afstelling met meer downforce waarmee teamgenoot Lewis Hamilton op pad is gestuurd. Hamilton eindigt als achtste.

Lewis Hamilton feliciteerde zijn teamgenoot met zijn eerste pole voor McLaren. Ik dacht eigenlijk dat hij er al veel meer had., aldus de Brit. Ik had hem graag vergezeld op de eerste startrij, maar ik koos ervoor een oudere versie van de achtervleugel te gebruiken en dat bleek een stuk langzamer.

Na Button komen twee verrassingen; Kamui Kobayashi en Pastor Maldonado die de topdrie completeren. Kimi Räikkonen is vierde voor Sergio Pérez en Fernando Alonso.

Een van de opmerkelijkste zaken in deze QT was het vroege uitschakeling van Rosberg. Die bleef steken in Q1, terwijl teamgenoot Schumacher niet verder kwam dan P13.

Ook verrassend, Vettel die op P11 strandde in de Q2. Vettel maakte geen fouten, er waren geen problemen en dus moest de huidige kampioen constateren dat zijn RBR-auto gewoon niet snel genoeg is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *