Jenson Button heeft gisteren een bezoek gebracht aan de fabriek van McLaren. Een woordvoerder van McLaren bevestigde dat Button een bezoek bracht en ook een gesprek had met teambaas Martin Whitmarsh.

Met het bezoek voedt Button opnieuw de speculaties dat hij volgend jaar bij McLaren een koppel gaat vormen met Lewis Hamilton. BrawnGP wil wereldkampioen Button graag behouden maar niet tegen elke prijs.

De manager van Button reageerde indirect op het bezoek: Kijk BrawnGP wordt waarschijnlijk overgenomen door Mercedes, daarbij speelt geld een grote rol. Waarom mag Jenson daar niet van profiteren? Jenson is erg loyaal maar dat stopt ook op een gegeven moment stopt en wordt er ook over geld gepraat.

Eerder deze week was ook Kimi Raikkonen te gast in de McLaren fabriek. De Fin zou al in verregaande onderhandeling zijn met McLaren, volgens Britse media zou een contract bijna rond zijn. Dat is nu nog maar de vraag nu Button ook een bezoek heeft gebracht aan het McLaren hoofdkwartier in Woking.

Grote vraag blijft wat BrawnGP nu zal doen, Ross Brawn zal niet erg happig zijn om zijn kersverse wereldkampioen te verliezen aan een directe concurrent. BrawnGP zag eerder Barrichello al vertrekken en zou dan op zoek kunnen naar twee nieuwe coureurs. Aan de andere kant lijkt McLaren de laatste optie te zijn voor Raikkonen in de Formule 1. Het bezoek van Button kan ook een poging geweest zijn om Brawn onder druk te zetten, bij McLaren zou dit eveneens zo zijn om Raikkonen onder druk te zetten om zijn salariseisen wat in te laten binden.

Hoe dan ook Lewis Hamilton mag zijn borst nat maken, met Jenson Button of Kimi Raikkonen krijgt de Brit hoe dan ook een zeer sterke en wereldkampioen als teamgenoot.

By peter