Voormalig wereldkampioen Damon Hill uitte tegenover Sky Sports zijn opperste verbazing over de beslissing van Pirelli, om de harde en de medium compound te selecteren voor de Spaanse Grand Prix. Sommige beslissingen van Pirelli spelen Red Bull Racing wel erg in de kaart, tot onvrede van de andere teams. Dit is niet wat ze willen, dan hebben ze liever de zachte band. Maar zo gaat het blijkbaar in de Formule 1., aldus de man die in 1996 zijn titel pakte in een Williams.

Een van die teams die ontevreden zijn over de bandenkeuze van Pirelli, is Lotus. De Britse renstal springt uiterst effectief om met de banden, maar ziet dat voordeel een beetje verdampen door de conservatieve keuze voor Barcelona.

Technisch directeur van Lotus, James Allison, legt uit: Het was de laatste jaren gebruikelijk om de harde en de zachte compounds beschikbaar te stellen in Spanje. Het verbaasde ons dan ook dat Pirelli opteerde voor de meer behoudende toewijzing van hard en medium.

Kennelijk heeft de ‘lobby’ van Red Bull Racing gewerkt? Deze beslissing van Pirelli zou het kampioenschap wel eens kunnen kantelen in het voordeel van Red Bull en dat is jammer. We zijn het daarom eens met oud-kampioen Damon Hill.