Sebastian Buemi heeft niet het idee dat zijn positie binnen het team van Toro Rosso onder druk staat. Enige tijd geleden liet Helmut Marko al doorschemeren supertalent Daniel Riccardio uiterlijk in 2012 te willen laten debuteren, maar misschien nog wel eerder. Buemi of teamgenoot Jaime Alguersuari zou dan zijn plek verliezen.

Volgens de geruchten zou Buemi zich de meeste zorgen moeten maken. Toch slaapt hij er niet minder om. In vergelijking met mijn teamgenoot doe ik het niet slecht, meent de Zwitser. RedBull geeft jonge rijders altijd een kans, dus je weet dat anderen vroeg of laat een kans krijgen. Maar daar moet je je niet zomaar bij neerleggen, want dan is het snel voorbij.

Vrijdag-tester Ricciardo zelf richt zich vooralsnog op een plek in de Formule 1 voor 2012. Het zou geweldig zijn als het eerder zou kunnen, denkt de Australier. Maar ik focus me voorlopig op de Formule Renault 3.5 en voor de rest zie ik het wel.

Ricciardo is overigens niet het enige RedBull talent dat op korte termijn wel eens zijn F1-debuut zou kunnen maken. Ook Fransman Jean-Eric Vergne richt zich op de koningsklasse voor volgend seizoen. Ik ben niet van plan om volgend jaar GP2 te rijden. Ik wil dan naar de Formule 1, zegt Vergne.

Overigens zou het doorstromen van een talent naar Toro Rosso ook gunstig uit kunnen pakken voor Buemi of Alguersuari. Het valt immers nog te bezien of Mark Webber’s contract bij het team wordt verlengd en dan zou daar een plekje vrij kunnen komen.

Ik moet gewoon maximale resultaten behalen, dan stijgt mijn waarde en heb ik een kans, aldus Buemi. Daar focus ik me op, de rest zijn geruchten.