Lotus presenteerde eergisteren zijn bolide zonder sponsoren Burn, Clear, Total, en Rexona. Het energiebedrijf Burn stopte haar sponsoring, terwijl de Unilever-bedrijven Clear en Rexona overstapten naar Williams. Total is als persoonlijk sponsor verbonden aan Romain Grosjean maar heeft naar verluidt haar sponsorbijdrage verkleind.

Ondanks het vertrek van deze 4 sponsoren werden er geen nieuwe sponsoren gepresenteerd. De financiële situatie van Lotus werd eerder al zorgelijk genoemd, daarom staken er nieuwe geruchten de kop op. Volgens de financieel directeur van Lotus, Matthew Carter, is het budget voor 2015 op orde:
Er lopen nog diverse gesprekken. Voor de eerste Grand-Prix verwacht ik nog wat sponsoren te kunnen presenteren. De laatste tijd hebben wat bezuinigd om schulden uit het verleden af te lossen. Daar zijn we misschien wat in doorgeslagen. Het goede nieuws is nu, dat dit niet meer nodig is. Al het extra budget wat nu nog gevonden wordt zal dan ook in de auto worden geïnvesteerd.

Vorig jaar stelden teleur maar ik verwacht met de E23 en extra geld beter voor de dag te komen. We zijn natuurlijk afhankelijk van de anderen, maar een derde of vierde plek in het constructeurskampioenschap acht ik realistisch.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter