Gaat de Braziliaan Bruno Senna in de voetsporen van zijn oom en Formule 1 legende Ayrton Senna treden? Het zou zo maar eens kunnen. Bruno Senna is namelijk in gesprek met het team van Williams. Zijn oom Ayrton Senna reed in het seizoen van 1994 voor het team van Williams, maar tijdens het raceweekend in Imola kwam de Ayrton Senna om het leven.

Bruno heeft aangegeven in gesprek te zijn met het team van Williams voor een stoeltje in 2012. Hij zou dan samen met Pastor Maldonado het rijdersduo vormen bij de Britse formatie. De 28-jarige Braziliaan reed afgelopen seizoen de laatste acht races van het jaar voor Lotus Renault waar hij de Duitser Nick Heidfeld verving. Zijn beste prestatie vorig seizoen was een negende plaats op het circuit van Monza in Italië. Voor volgend seizoen is er geen plaats meer voor Senna bij Lotus Renault omdat die eerder Kimi Raikkonen en Romain Grosjean vastlegde voor het komende seizoen.

We hebben met een paar teams contact, waaronder Williams, aldus de Braziliaan. We zijn hard aan het werk om een goede oplossing voor volgend jaar te vinden. Op dit moment ligt er nog niets vast, maar hopelijk lukt het ons een goed stoeltje te krijgen. Senna denkt vooralsnog niet aan een reserverol voor volgend jaar: Mocht een racezitje niet lukken, weet ik wel zeker dat ik ergens als derde coureur aan het werk kan. Maar dat zou dan wel bij een team moeten zijn waar ik wat meters kan maken op de vrijdagen. Anders heb ik er geen trek in. Maar hopelijk komt het niet zover en race ik volgend jaar in een goede auto.

De stoelendans in de Formule 1 blijft voorlopig op topsnelheid doorgaan. Met nog maar twee stoeltjes te vergeven en vele ‘werkloze coureurs’ liggen er drukke weken in het verschiet. Eerst leek het zo goed als zeker Adrian Sutil te zijn die bij Williams zou gaan tekenen, maar met Bruno Senna is er weer een extra concurrent bij voor Sutil. Of zou Adrian Sutil een jaartje niet racen om vervolgens de opvolger te worden van Felipe Massa bij Ferrari.