Kamui Kobayashi had geen goede beurt in de VT2 van vanmorgen.

De Japanners zagen hun thuisrijder al snel in de problemen komen. Bij het ronden van bocht 4 raakte hij de controle over de achterkant van zijn Caterham kwijt en belandde in de bandenstapels.

En het was toch al nagelbijten voor iedereen die Kamui een warm hart toedraagt. Maar de Japanner was niet de enige die schade reed of van de baan raakte.

Daniel Ricciardo verloor zijn RB10 in bocht 18 bij aanvang voor een vliegende ronde. De Australier zocht de schuld bij zichzelf, omdat hij de banden teveel had laten afkoelen. Gutierrez parkeerde zijn Sauber in bocht 13 in de bandenstapels. Spoon Curve deed weer haar naam eer aan.

Voor het opruimen van de RB10 van Ricciardo werd rode vlag uitgehangen. Jean-Eric Vergne maakte dat niet meer mee, wegens voortijdig stil vallen met een kapotte brandstofpomp. De Fransman van Toro Rosso kende een problematische sessie met veel technische mankementen, nadat eerder een oudere motor werd vervangen die er speciaal voor het debuut van Max Verstappen was ingebouwd.

Max kon 22 rondes rijden ondanks bakproblemen, voordat de motor in rook opging.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!