Silverstone mag dan al de oudste GP op de kalender organiseren en de meeste Engelse teams huisvesten, toch ligt Bernie Ecclestone er niet van wakker om het van de kalender te halen.

De laatste Britse Wereldkampioen, Damon Hill zei dat de beslissing een fout is en dat het de organisatoren van het F1 ontbreekt aan erkenning van historische waarden.

Damon Hill:

“De Britse Grote Prijs heeft een speciale plaats in de geschiedenis van de motorsport maar tegenwoordig is er geen sentiment meer. De enige momenten dat het F1 de historische kaart speelt is als het hun goed uitkomt.

Een voorbeeld, Ferrari heeft een speciale status omdat het als oudste merk in de sport zit en is een sleutelfiguur in de identiteit van de sport. De Britse GP zou dezelfde status moeten krijgen vanwege zijn geschiedenis.
Silvestone was de plaats voor de eerste wereldkampioenschap in 1950 en sindsdien stond er ieder jaar een Britse GP op de kalender.

Spijtig genoeg gaat business voor. Bernie heeft de touwtjes in handen, hij beslist waar er geracet zal worden en bekijkt het alleen commercieel.
Dit is een grove fout.

Voor mij is het een triestige dag. Niemand moet zich illusies maken over wat er met de sport gebeurt, de show gaat waar het geld zit. De echte fans zouden hun hier zorgen moeten over maken, niet alleen de Britse.”

Niet alleen Hill is verbolgen over de toestand rond de Britse GP, ook de wereldkampioen van 1992 Nigel Mansell is niet te spreken over de beslissing.

Nigel Mansell:

” Het is een regelrechte schande. Silverstone is de thuishaven van de Britse motorsport, dit is een enorm verlies en niet alleen voor Groot-Brittanni�, maar voor het Formule 1 in het algemeen.

Al de Britse piloten zullen je vertellen hoe het is om voor je eigen volk te mogen rijden, ik heb vijf Britse Grote Prijzen gewonnen en de beelden van Silverstone 1992 zal ik nooit vergeten.

Silverstone is een echt wereldkampioenschap circuit, het heeft geschiedenis en traditie.
Ik weet niet of er nog onderhandelingen achter de schermen aan de gang zijn, maar ik hoop van harte dat het zo is.
Ik kan me het Formule 1 niet voorstellen zonder een Britse GP, maar als de GP echt verdwijnt zou ik het echt weerzinwekkend vinden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter