Bernie Ecclestone heeft een brief gestuurd aan de liberaal-democraat Don Foster betreffende de televisiedeal tussen de BBC en Sky, die volgend seizoen in gaat.

Daarbij zal de BBC slechts de helft van kunnen uitzenden.

Dat heeft vragen opgeroepen in de Britse politiek, waarbij men zich afvroeg wat de winst is voor de F1-fan en bedrijven. Ook omdat Bernie heel vaak heeft gezegd dat de Formule 1 free to air moest blijven.

Deze deal heeft geleid tot teleurstelling en boosheid onder de F1-fans. Zij verdienen op z’n minst een duidelijke uitleg van wat er gebeurd is. Ik verzoek u om te geven, zo uitte Foster zijn bedenkingen. De BBC zendt slechts de helft van de races uit, maar dat betekent niets voor fans die het hele seizoen willen volgen. Ze kunnen niet worden gedwongen tot het kopen van een halve Sky-pakket, simpelweg omdat er zoiets niet bestaat in het aanbod van Sky. Dan hadden alle rechten naar BSkyB gekund, want het kost hen precies hetzelfde. Maar dit zou weer schending van de Concorde-overeenkomst betekenen en de vele openbare verklaringen die FOM [Ecclestone] hebben gemaakt over het belang van free to air, wat betekent dat er een onverdedigbare situatie is ontstaan voor de fans die geen volledige toegang tot de F1-uitzendingen hebben