De GP van Japan 2005 was ongetwijfeld een spektakelstuk en ��n van de spannendste uit de geschiedenis van de F1. Kimi Raikkonen won de race vanop de laatste startplaats op een briljante wijze.

Kimi Raikkonen: ” In het eerste deel van de race had ik het moeilijk om Schumacher en Alonso te passeren, maar na mijn pitstop kon ik hen weer inlopen. Het was een moeilijke zege en ik heb er hard voor moeten werken maar dat maakt het ��n van mijn mooiste overwinningen ooit. We gaan ons nu concentreren op China en we zien wel hoe het daar afloopt.  “

Ron Dennis: ” Dat was de beste race uit zijn carri�re.  “ glunderde de McLaren-teambaas na de race: ” Ik ben enorm trots, wat Kimi vandaag heeft laten zien was een wereldprestatie. Onze strategen hebben uitzonderlijk goed werk gedaan, maar dat is maar een kleintje met wat Kimi vandaag heeft gepresteerd.  “

Wat vond u van de overwinning van Kimi Raikkonen? Klik hier om mee te praten op ons forum!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!