Volgend seizoen wil bandenfabrikant Bridgestone weer voor de prijzen gaan rijden. Dat heeft technisch directeur Hisao Suganuma laten weten. Volgens de Japanner zijn ze er volgend weer helemaal terug.

Afgelopen jaar won de Japanse bandenfabrikant enkel de dramatische GP van Amerika, dit hadden ze enkel te danken door het feit dat de Michelin-teams al na de opwarmronde alweer de pits opzochten. ” Dit jaar waren we duidelijk de mindere van Michelin, maar wij hadden slechts ��n topteam dat ons kon helpen om de banden te ontwikkelen die volgens de nieuwe regels een race lang moesten kunnen meegaan.  “ aldus Suganuma.

Volgend seizoen zijn de regels weer veranderd en mag er wel weer van banden gewisseld worden tijdens de race. Suganuma: ”  We hebben dit jaar dan wel verloren, maar we hebben goede gegevens voor de toekomst. De ervaring van dit jaar kunnen we gebruiken, ik heb er het volste vertrouwen in dat het in de nabije toekomst terug goed komt met Bridgestone en hun rijders op Bridgestone-banden.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!