Nadat Bridgestone een rampweekend, ook wel gekend als de GP van Europa, doormaakte is de bandenfabrikant klaar voor de GP van Frankrijk.
Over vorig weekend kunnen we kort zijn, bij Bridgestone spreekt men van een succes, maar de resultaten spreken dit wat tegen. Van de 10 wagens die met de Japanse band rijden werden er slechts 2 niet op een ronde gezet. De twee Ferrari’s waren nooit snel genoeg om een bedreiging te vormen.

Hiroshi Yasukawa neemt de zachtere bandensoort mee, en verklaard waarom.

“Op Magny Cours gebruiken we de zachtere bandensoort, vooral omdat het circuit vrij glad is. Maar de GP staat gekend om z’n hoge tracktemperaturen, meer dan 50 graden celcius, en dus heb je een band nodig die zeer consistent is bij hoge temperaturen.”

Hisao Suganuma, de Technisch Directeur, verklaard de nood aan een goede band op het Magny Cours circuit.

“De laatste sector van het circuit is gewijzigd, en een goede remafstelling is cruciaal, en daar kunnen wij bij helpen. Door de hitte en de gladheid heb je een goede consistentie nodig, we hebben hier hard aan gewerkt en we verwachten dit weekend competitief te zijn.”

Na de Gp gaat de fabrikant wel met 4 van hun 5 klanten testen op het circuit van Barcelona, er wordt dus gerekend op zeer goede testresultaten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter