Bridgestone sloot vorige donderdag een naar eigen zeggen zeer positieve testweek af. De tests vonden plaats in Valencia, traditioneel een moeilijk circuit voor het Japanse rubber. 3 Teams legden tests af, Ferrari, Sauber Petronas en European Minardi Cosworth.

Hirohide Hamashima ziet de toekomst zeer rooskleurig in.

“We hebben vele samenstellingen uitgetest, en we zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten. Valencia lag ons in het verleden niet echt, maar de tijden van de voorbije week laten een kentering zien. Afgaande op de gemiddelde rondetijden zijn we een seconde tot zelfs een anderhalve seconde sneller dan onze concurrenten. We zijn dus zeker competitief.”

De gemiddelde tijd mag dan misschien sneller zijn, tijdens de voorbije testweek klokte er geen enkele Bridgestone wagen de snelste tijd. Michael Schumacher kwam met een tiende van een seconde achterstand op Juan Pablo Montoya nog het dichtst in de buurt.

De volgende weken zal Bridgestone op zoek gaan naar het geschikte rubber voor de openingsrace in Melbourne. De Japaners lijken vast beraden om een herhaling van 2003 te vermijden…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter