Flavio Briatore ontkent dat hij plannen heeft om terug te keren in de Formule 1. De voormalig teambaas van Renault zegt zijn plezier uit het vaderschap te behalen en denkt er niet aan weer aan de slag te gaan in de koningsklasse van de autosport.

Briatore: Het geeft veel voldoening om vader te zijn. Ik heb geen behoefte om weer in de Formule 1 te werken. Ik heb zeven wereldtitels gewonnen. Ik wil plezier hebben bij wat ik doe, dat is mijn motivatie. Ik zou momenteel geen plezier hebben in de Formule 1. Ik ben blij met wat ik nu doe, een vader en getrouwd man zijn en een beetje op mijn investeringen letten.

De Italiaan wil dat de F1 zich meer inzet voor de fans, die roepen om meer actie op de baan.

Races worden speciaal als er iets chaotisch gebeurt, bijvoorbeeld regen. Dat gebeurd helaas sporadisch, dus is het vaak een kwestie van positie behouden en blijven rijden tot de finishvlag valt. De mensen achter de schermen vergeten vaak dat duels tussen coureurs is wat het publiek aantrekt. Het werk van engineers interesseert de fans niet echt. Ze zijn in ieder geval niet geïnteresseerd in het feit, dat teams 200 miljoen dollar verbranden om een redelijke auto op de F1-grid te krijgen.