Sinds Flavio Briatore uit de Formule 1 verbannen werd naar aanleiding van het roemruchte ‘crashgate-schandaal’, gontst het van de geruchten aangaande een mogelijke terugkeer van de succesvolle teambaas in de Formule 1. Vooral Ferrari wordt daarbij heel vaak genoemd.

Maar volgens Briatore ambieert hij een rentree als teambaas helemaal niet: Italie is het land van de geruchten, meent Briatore. Daarom wordt mijn naam iedere keer weer in verband gebracht met Ferrari, maar er is niets van waar. Ik ben ook helemaal niet van plan om terug te keren als teambaas in de Formule 1.

De flamboyante 61-jarige miljonair maakt overigens meteen ook korte metten met andere geruchten rond Ferrari. Zo ligt het volgens hem niet in de lijn der verwachting dat het team Sebastian Vettel ooit aan zal stellen als nieuwe teamgenoot van Briatore’s protege Fernando Alonso.

Ik zou ze nooit samen laten rijden, zegt Briatore. Het zou het team zwakker maken doordat het in twee kampen uit elkaar zou vallen.

Wereldkampioen Vettel heeft overigens veel indruk gemaakt op Briatore, die ooit met zowel Michael Schumacher als Fernando Alonso grote successen vierde.

Vettel is supersterk en heeft de juiste instelling. Hij doet me denken aan Schumacher en Alonso want toen zij eenmaal een titel hadden gepakt werden zij alleen maar sterker en wonnen aan vertrouwen. Dat zie je nu bij Vettel ook terug.

Over Schumacher zelf wil de Italiaan ook nog wel wat zeggen: Ik denk met weemoed terug aan de tijd van Michael bij Benetton en Ferrari. Nu is hij er gewoon te lang uit geweest en moet hij vechten om in de top 10 te staan. Dat vind ik nogal triest.