Flavio Briatore is de laatste dagen niet de vrolijkste. Na zijn eerder aanval op de beide Brawn rijders heeft hij nu hard uitgehaald naar Ross Brawn zelf. De Italiaan vind dat Brawn per direct geschrapt moet worden als FOTA lid. Brawn is het hoofd van de technische tak van de FOTA. Maar dat moet veranderen volgens Briatore: De eerste de beste Chinese taxi chaffeur zou meer geschikt zijn.

Briatore, zelf hoofd van de commerciele tak van de FOTA, is volledig over de rooie sinds de overwinning van Brawn in de diffuser rel eerder deze week. Hij vind dat de teams nu onterecht miljoenen euro’s kwijt zijn en dat de geloofwaardigheid van de sport in het geding is nu “middelmatige rijders als Button en Barrichello” het WK leiden. De teambaas van Renault vindt dat de commerciele opbrengsten van de F1 ook niet meer naar Brawn mogen gaan. Dat deel zou dan mooi verdeeld kunnen worden onder de andere teams.

Bernie Ecclestone snapt de kritiek niet. Ik begrijp er niets van. Brawn is slim en vindingrijk geweest. En Jenson bewijst dat hij snel kan zijn als zijn auto dat ook is. De rest van de teams heeft ook wel eens slimmigheden op hun wagens gestopt die voer waren voor controverse. Nu is het eens een ander team.

By peter