Renault-teambaas Flavio Briatore heeft ontkend dat er in zijn team gebruik wordt gemaakt van teamorders. Al enkele jaren zijn teamorders in de F1 verboden.

In de beginfase van de voorbije GP van Turkije was op tv duidelijk te horen dat WK-leider Alonso via de boordradio werd opgeroeperen om Fisichella in te halen omdat de Spanjaard veel sneller was.

Vooral McLaren-test rijder De La Rosa was niet te spreken over deze actie en noemde het teamorders maar Briaotre reageert: ” Als anderen denken dat ze zo druk kunnen zetten op ons, is dat een goed teken.  “

Volgens de flamboyante teambaas liet Fisichella zijn teamgenoot vrijwillig passeren: ” Giancarlo is eenteamspeler, hij had problemen met de banden in de eerste ronden en daardoor was Fernando veel sneller, iets wat we Fisico over de radio hebben verteld.  Toen Fernando naast hem kwam liet hij zijn teamgenoot vrijwillig passeren. Dit gaat niet over teamorders, maar om het werken als team.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!