Officieel is het nog niet maar volgens de Braziliaanse president Jair Bolsonaro wordt de Braziliaanse Grand Prix in 2020 weer in Rio de Janeiro verreden. In Rio de Janeiro zal dit jaar nog een nieuw circuit worden gebouwd dat naar Ayrton Senna vernoemd zal worden.

Bolsonaro, ook wel de Braziliaanse Trump genoemd, tweette gisteren:
Na onze verkiezingsoverwinning besloot de Formule 1 om Brazilië toch niet te verlaten. We gaan een nieuw circuit bouwen in Rio de Janeiro, dat genoemd wordt naar ons idool Ayrton Senna.

Hiermee worden duizenden banen gecreëerd, die de economie van de staat ten goede komen. Het is belangrijk om te benadrukken dat de investering volledig uit privégeld zal bestaan. Er zijn geen enkele kosten voor de overheid

Volgens Bolsonaro moet in het circuit van Interlagos veel worden geïnvesteerd, geld dat de stad Sao Paulo niet heeft. Van 1978 tot 1989 reed de Formule 1 al in Rio de Janeiro op het circuit van Circuit van Jacarepagua. Dit circuit is voor de olympische spelen van 2016 gesloopt.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter