Virgin, het concern van miljardair Richard Branson, is vanaf vandaag sponsor van het BrawnGP-team. Dat werd vannacht bekendgemaakt, een paar uur voor de kwalificatie. De mededeling komt niet als een verrassing, want enkele dagen geleden ging al het gerucht dat Branson naar Melbourne zou afreizen. De Virgin-stickers lagen klaar en pronkten tijdens de kwalificatie reeds op de wagens.

Voor Virgin is het het eerste contact met de formule 1. Hoe groot deze sponsordeal is, is niet duidelijk, maar beide partijen laten wel weten dat er een mogelijkheid is om in de toekomst nog verder te gaan dan vandaag.

Richard Branson schuwde de superlatieven niet: Ik heb altijd gezegd dat ik het heel leuk zou vinden als Virgin een rol zou krijgen in de formule 1. Ik vind het geweldig dat we binnentreden in deze fantastische sport via getalenteerde mensen als Ross Brawn en het BrawnGP-team. In de loop der jaren heeft Virgin de eer gehad te mogen samenwerken met technische genieën en ik ben ervan overtuigd dat Ross Brawn is voor de F1 wat Burt Rutan is voor ruimtereizen met Virgin Galactic.

Deze overeenkomst betekent voor het team van Ross Brawn de tweede sponsordeal van het seizoen, nadat eerder al kledingfabrikant Henri Lloyd werd voorgesteld.

By peter