Volgens Ross Brawn is het nog steeds goed mogelijk dat het voormalige Honda team aan de start in Melbourne gaat verschijnen. De huidige eigenaar van het team, de Honda Motor Co., liet zich eerder deze week juist pessimistisch uit over de kansen om de eerste grand prix van het seizoen te halen. Maar teambaas Brawn ziet nog steeds “genoeg redenen om optimistisch te zijn”.

Het Duitse Auto, Motor und Sport meldde reeds dat de Honda dusdanig is aangepast dat deze geschikt is voor een Mercedes Benz motor. Tevens zou er al een eerste aanbetaling voor de levering van de motoren zijn gedaan. “We wachten nu nog op het groene licht en dan kunnen we gaan”, aldus Brawn in het Zwitserse Blick. Indien dat groene licht wordt gegeven zal het team present zijn bij de laatste tests sessies voor de start van het seizoen.

Brawn zou zinspelen op een overname door het management. Echter dit keer zonder Nick Fry. Volgens Auto, Motor und Sport zou een mogelijke reden van de scheiding tussen Brawn en Fry zijn dat Fry’s voormalige baas David Richards een rol in het management zal gaan spelen.

By peter