Ross Brawn, technisch directeur bij Ferrari, heeft in het Engelse magazine Autosport zijn twijfels geuit over het voorstel van Bernie Ecclestone om de met kritiek overladen kwalificatie te wijzigen.

F1 supremo Ecclestone wil opnieuw een systeem invoeren waarin coureurs meerdere ronden moeten afleggen. De kwalificatie zou dan bestaan uit twee sessies van elk een half uur, waarin de coureurs verplicht zijn in elke sessie 6 gechronometreerde rondes af te leggen. De kleine Brit wil er dit seizoen nog mee van start gaan. Ecclestone zou ook het verplichte parc ferm� afschaffen.

Volgens Ross Brawn is het niet verstandig om de wijziging nog dit seizoen in voege te laten treden, gezien het feit dat de meeste wagens ontworpen zijn op een kwalificatie met slechts ��n snelle ronde, endan naar de race. Dit betekent dus dat de benzinetanks kleiner geworden zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter