Ross BrawnAls Ferrari niet wordt beschuldigd dat ze de Formule1 saai maken, dan worden ze beschuldigd van vals spelen. Ross Brawn geraakt er gefrustreerd door. Meer zelfs, als hij de schuldige te pakken krijgt zal hij proberen om verdere stappen te ondernemen.

Alles draait om een gerucht dat Ferrari 2 weken geleden na de kwalificatie op de Nurburgring de banden verwisselde van de wagen van Michael Schumacher. Nu is er een artikel verschenen in de Duitse pers dat het team de banden met een speciaal chemisch product zou inwrijven om ze zachter te maken, en dus meer grip te krijgen.

“Ik weet niet of we gerechtelijke stappen kunnen ondernemen, maar als we de schuldigen vinden dan zullen we er zeker een hartig woordje met wisselen. Ik weet niet waar deze beschuldigingen vandaan komen, Michael zegt dat we niks deden, wij hebben gezegd dat we niks deden. Wij zijn toch de mensen die het kunnen weten, en de FIA zegt ook dat we niks verkeerd gedaan hebben. Waarom zouden we zoiets doen? We hebben een fantastische wagen met geweldige banden en de beste rijder. We hoeven zo iets niet te doen. Je kan het niet discreet doen, en we zouden het sowieso niet doen, want het is illegaal.”

Ferrari won 6 van de 7 races, Brawn geeft toe dat als er een beetje meer spektakel te zien was er geen geruchten zouden zijn.

 

“Als we wat meer spanning hadden, dan kunnen de verhalen misschien verdwijnen. Maar ons succes is te wijten aan een groep mensen die hard werk hebben geleverd om hier te geraken. Mensen zoeken altijd naar de gemakkelijkste uitweg, meestal om zichzelf te beschermen. Tenslotte moeten ze aan hun raad van bestuur uitleggen waarom ze geen races winnen. Het is dan altijd gemakkelijk om te kunnen zeggen dat “de anderen iets doen wat niet mag”. Het is vrij simpel om zo iets te zeggen. Het is frustrerend, maar spijtig genoeg hoort dat ook bij de Formule 1.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter