Technical Excutive Director Paddy Lowe hoopt dat de coureurs niet te snel na de start van een race worden gedwongen om te besparen op de brandstof. Vanaf dit seizoen mag er per uur niet meer dan 100 kilogram brandstof worden verbruikt. En dat terwijl de auto’s niet meer dan 100 kilo brandstof mogen meenemen.

Dat houdt automatisch in dat het verbruik per uur lager dan 100 kilo per uur moet zijn. Sommige races duren immer langer dan 60 minuten.

Uw scribent had eerder in een technische analyse het een en ander uit de doeken gedaan.

Dit is een van de grootste uitdagingen c.q. problemen, die voortvloeien uit de nieuwe regels, omdat de teams nu een race moeten uitrijden met tot 60% minder brandstof per wedstrijd, zonder minder concessies aan de prestaties van de motoren te doen dan de concurrentie.

Lowe hoopt daarom dat deze maatregel niet teveel het boventoon zal voeren: Zeker, het is een factor in de races, maar ik hoop dat het geen dominante factor wordt. Want anders krijgt dat aspect een té grote rol en zal de frustratie voor de coureur alleen maar toenemen.

Zo werd Lewis Hamilton vorig jaar al vaker gevraagd om brandstof te sparen, hetgeen Brawn, Rosberg én Hamilton een ongemakkelijk moment bezorgde in Maleisië.

Maar de Technisch Directeur van Mercedes gaf ook toe dat het sparen van banden en brandstof al jaren gewoon is in de sport. Het moet alleen geen spektakel in de weg staan, zo ventileerde Paddy Lowe zijn mening.