Naar aanleiding van de terugkeer van Honda naar de Formule 1, doken er meteen geruchten op dat BMW en eventueel ook Toyota zouden terugkeren naar de sport.

Geholpen door de losse tong van Bernie Ecclestone, namen veel journalisten meteen aan dat BMW serieus dacht over een ‘return‘. Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn geweest. Ik weet niet met wie Bernie gesproken heeft, maar wij richten ons volledig op ons huidig programma, met DTM als prioriteit. We hebben dan ook absoluut geen intentie om naar andere categorieën te kijken. We hebben een heel bewuste keuze gemaakt toen we de F1 vaarwel zeiden., aldus BMW’s motorsportdirecteur Jens Marquardt.

Toen richtte alle aandacht van de media op het Japanse Toyota, maar die hadden dezelfde boodschap: “We plannen geen terugkeer naar de Formule 1. We werken hier voor Toyota niet op het vlak van Formule 1. Uiteraard zijn er wel heel wat andere renstallen [oa. Ferrari, FR] die van onze faciliteiten gebruikmaken., verklaarde Toyota tegenover F1Technical.

Beide autofabrikanten grepen de wereldwijde financiële crisis aan om zich uit de koningsklasse terug te trekken. Desalniettemin meende Ecclestone, dat een terugkeer ‘logisch en zinvol‘ zou zijn voor beide merken.

Maar Bernie vertelt ons wel meer…