Hij zou de eerste blinde man worden die mee zou doen aan de Dakar Rally. Alles was al voor de Fransman Michel Point geregeld, de organisatie van het evenement had zelfs een routeboek in braille voor hem laten maken. Twee dagen voor de start van de rally werd hij alsnog teruggefloten. De internationale autosportfederatie FIA verbood de navigator te starten.

Point, die Toyota rijder Nicholas Richard zou assisteren, reageerde furieus op de beslissing van de FIA. “Elk jaar doen er mensen mee met fysieke problemen. Ze zouden me moeten toestaan om het in ieder geval te proberen. Als het niet gaat, stop ik”, aldus Point.

De boosheid van de 53 jarige navigator, die voor een blindeninstituut werkt, ging zo ver dat hij de Franse president Jacques Chirac heeft opgeroepen in te grijpen. “Chirac heeft gehandicapten hoog op zijn prioriteitenlijst staan. Het wordt tijd voor actie in plaats van woorden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter