Het leek een droomrace te worden voor Charles Leclerc, maar Bahrein 2019 eindigde in een nachtmerrie voor de jongeman uit Monaco.

Mercedes profiteerde maximaal en pakte een tweede 1-2 finish. En als de safety-car niet op de baan was geroepen, had Max Verstappen de P3 van de onfortuinlijke Charles kunnen afpakken.

Volgens de Italiaanse renstal gaf één van de zes cilinders in zijn krachtbron de geest.

In eerste instantie leek het probleem de MGU-H te gaan, het hybridecomponent van de krachtbron, maar volgens teambaas Mattia Binotto reed de jonge coureurs zijn laatste paar ronden met slechts vijf werkende cilinders.

Volgens de teambaas kan de motor in China nog steeds gebruikt worden. De motor haalde de finish en we zullen deze in China gewoon gebruiken op de vrijdag om alles goed te bekijken.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!