Silly Season komt nu echt op gang. Volgens het Duitse Bild Zeitung is RedBull bezig met een shock-rentree van voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen.

Het plan van het Oostenrijkse team om Mark Webber te vervangen door Raikkonen is ‘top-secret’, volgens Bild, dat zijn informatie zou hebben verkregen van een ‘hooggeplaatste bron’.

RedBull-kopman Sebastian Vettel is bevriend met Raikkonen en samen spelen ze regelmatig een potje badminton in Zwitserland. Vettel’s antwoord op de vraag wie hij het liefst als teammaat zou hebben was recent dan ook helder: Kimi.

De 31-jarige Fin is sinds zijn vertrek bij Ferrari eind 2009 overgestapt naar Rally en NASCAR, maar daar zou Raikkonen inmiddels al weer klaar mee zijn. Onlangs meldde Raikkonen nog aan een Finse journalist: Ik heb nooit gezegd dat mijn Formule 1-carriere voorbij is.

Bild brengt het ‘nieuws’ over Raikkonen slechts twee dagen nadat Mark Webber ervoor koos om teamorders te negeren tijdens de Grand Prix van Engeland. Een incident dat zijn loopbaan bij RedBull mogelijk in problemen kan brengen.

Waar er waar is van het gerucht… de toekomst zal het uitwijzen.