Marussia heeft zojuist Jules Bianchi gepresenteerd als vervanger van Luiz Razia. Bianchi is al meerdere jaren onderdeel van Ferrari’s jeugdopleiding. De Fransman moest nog wel enkele miljoenen euro [ca. 5 miljoen] meebrengen om voor Marussia te gaan racen.

Bianchi liep eerder deze week nog het laatste Force India-zitje mis, dat naar Adrian Sutil ging. Daarmee leek het laatste vacante stoeltje te zijn bezet, aangezien Razia toen nog Marussia-coureur was. De Braziliaan kon vervolgens niet aan zijn betalingstermijn voldoen.

Eerst leek er nog sprake te zijn van een conflict tussen Razia’ sponsors, maar het gerucht gaat dat diens management valse overeenkomsten met bedrijven zou hebben opgezet.

Daarmee lijkt de rol van Razia in de F1 [definitief?] te zijn uitgespeeld. Bijkomend voordeel voor Marussia is dat men wellicht de beschikking krijgt over Ferrari-krachtbronnen per 2014.

Cosworth heeft nog niets laten horen of zien over een 1.6L turbo V6, dus we mogen aannemen dat het Britse bedrijf eind 2013 de Formule 1 zal verlaten.