Jacques, hoe evolueert de situatie voor jou voor volgend seizoen?
Villeneuve: Er is nooit een andere ontwikkeling nodig geweest voor volgend seizoen, dus wat wil je dan dat ik zeg ? Het contract dat ik in het begin van het seizoen heb ondertekend is nog steeds geldig, dus nee er is geen verandering.

Sommige mensen beweren dat je een contract bij Sauber ondertekende en omdat het nu BMW wordt zou het veranderd zijn; wat denk jij daarover?
Villeneuve: Het is nog steeds hetzelfde bedrijf, Sauber ging niet failliet.

Het is interessant om jou mening te horen over 1. het circuit en 2. China zelf.
Villeneuve: Het circuit is leuk om op te rijden, het is een interessant circuit. Het is niet gemakkelijk om de goede lijn te vinden, en het verschilt nogal van de circuits die we tegenwoordig hebben. Er zijn veel plaatsen om in te halen. Kortom, het is een leuk circuit.

Maar je zei wel dat de stress die hier in China heerst nogal overweldigend is.
Villeneuve: Ja, het is hier nogal stressvol. Het an misschien enigszins leuk zijn als je hier op vakantie bent, maar als coureur is het moeilijk. Als je in de stad verblijft kan het soms anderhalf uur duren eer je op het circuit aankomt. Dat doen we niet opnieuw dit jaar.

De laatste maal dat jullie twee (Juan Pablo Montoya zit naast Jacques Villeneuve) naast elkaar zaten is waarschijnlijk in Suzuka geweest, en dat eindigde niet echt goed. Wat is jou versie van het verhaal, Jacques?
Villeneuve: Ik was tamelijk verrast toen ik Juan Pablo tegen de muur zag staan. Als je aan het racen bent en je gaat door een bocht laat je alleen ruimte als de coureur in kwestie naast je rijdt. Als hij nog achter je rijdt, neem je de normale racelijn en verwacht je dat de andere even het gaspedaal lost, want hij heeft die bocht niet gewonnen. Dat is alles. Toen ik eenmaal op de rechte lijn was keek ik in mijn achteruitkijkspiegels om te zien waar hij was, en toen stak hij in de bandenstapels. Ik was verrast. Ik veronderstel dat Juan Pablo oordeelde dat hij naast me zou rijden aan het einde van de bocht �

Montoya: Dat was ook zo.

Villeneuve: Nee, dat was niet zo. Als je naast me zou gereden hebben, zouden onze voorste wielen op gelijke hoogte zijn geweest en dat was niet zo. Er naast rijden betekend dat je voorste wielen naast elkaar rijden. Als dat niet het geval is, dan rij je nog achter iemand en dus uit het gezichtsveld. Dat was hier het geval.

Dus je was het niet eens met wat de Stewards beoordeelden ?
Villeneuve: Nee, helemaal niet. Al heel mijn carri�re accepteerde ik de schuld als ik iets misdaan had. Ditmaal accepteer ik die schuld niet en ik vind het heel erg jammer want de volgende keer verwachten ze dan dat je in het midden van de rechte lijn je gaspedaal lost om de andere coureur voor te laten. Dat vind ik nogal gevaarlijk, vooral omdat je dan weet dat er sommige coureurs de anderen gewoon in het gras gaan duwen op een rechte lijn en die worden daar dan niet voor bestraft. Dus vind ik het moeilijk om de schuld te aanvaarden.

Juan Pablo ?
Montoya: Wat hij zegt is enigszinswaar. De regels zijn zo onduidelijk bij iedereen en daarom is het zo moeilijk om te oordelen. Hij heeft zijn bestraffing gehad, maar ook niet. Hij heeft 25 seconden straftijd gekregen en finishte twaalfde. Wat maakt dat nu uit ? Het veranderd niets. Het is nogal stom om iemand een straf te geven die op de twaalfde plaats finisht en wat hem waarschijnlijk nog een plaatsje naar achter zet. Wow, 13de � Ik denk dat ik zij-aan-zij reed met Jacques. Toen ik uit de chicane kwam, reed hij dwars over de baan om zijn lijn te verdedigen. Ik ging de andere kant op en kwam naast hem te rijden. Het maakt uiteindelijk toch niet veel uit, het gebeurde nu eenmaal. Hij zegt dat hij mij niet zag en toen hij uitkeek was het te laat. Ik probeerde geen contact te maken met de wielen. Als dat gebeurd eindig je met je wagen in de tribunes, en dan verkies ik toch liever om in de bandenstapels te eindigen dan tussen het publiek.

Terug naar deze race. Je bent hier al sinds maandag. Hoe voel jij je hier in China en op het circuit ?
Montoya: Het is gezellig. Ik heb de Chinese markt bezocht en heb een beetje rondgewandeld. Ik heb enkele voetmassages gekregen, dat was echt leuk. Verleden jaar heb ik niets gedaan, daarom dat ik dit jaar vanalles heb uitgeprobeerd. Het is aangenaam om eens mee te maken.

Als je het seizoen eens bekijkt: je hebt een moeilijke start gehad en op het einde is dat enorm gebeterd. Voel je je nu goed bij het team ?
Montoya: Ja. Er zijn natuurlijk kleine dingen die altijd kunnen verbeteren. Ik kijk al volop uit naar volgend seizoen, als ze de wagen wat meer kunnen ontwikkelen naar mijn rijstijl. Dat hebben we gedurende het seizoen al kunnen doen, vanaf het begin, zodat ik beter met de wagen zou kunnen omgaan �[er rinkelt een telefoon] sorry, dat was ik ! gelach)

Hoeveel verschilt je huidige rijstijl met de vorige ?
Montoya: Mijn rijstijl is nog steeds dezelfde. We hebben de wagen gewoon veel aangepast. Ik denk dat ik erg gewend was aan de Williams, de manier waarop die wagen zich gedroeg en reageerde. Deze wagen is zo verschillend, op alle vlakken. Zelfs de MP4-18, toen ik instapte kon ik die wagen niet eens besturen. Het verschilde zoveel met dat wat ik gewend was. Ik leerde de wagen kennen, en op dat moment brak ik mijn schouderblad. Toen ik terugkwam moest ik weer opnieuw beginnen en de schouder die nog niet optimaal genezen was zorgde voor enkele foutjes. Dan kwamen er nog eens probleempjes bovenop, een rode vlag,  veel andere dingen en technische mankementen, en het was moeilijk om een degelijk resultaat neer te zetten. Gelukkig draaide het seizoen op dat moment in de goede richting en het was erg belangrijk dat ik het team achter me kon krijgen.

Wat was het keerpunt ? Welke race ?
Montoya: Ik denk dat ik voor het eerst echt competitief waren op de N�rburgring, maar toen werd ik er in de eerste bocht afgereden door Mark Webber. Het echte keerpunt kwam er in Canada, toen ik voor het eerst aan de leiding reed in een McLaren.

Jarno, voor jou is China compleet nieuw, een heel nieuw circuit. Wat zijn je eerste indrukken ?
Trulli: Wel, het ziet er imposant uit. Het duurde een hele tijd om hier te geraken. Ik ken het circuit nog niet, we gaan straks een rondje lopen, maar het ziet er goed uit. Ik heb al genoten van de tijd dat ik hier ben.

En de stad Shanghai, wat heb je daar al gedaan ?
Trulli: Net zoals alle anderen denk ik. Rondgelopen, rondgekeken. Het zijn hier compleet andere mensen. De gebouwen verschillen ook enorm met de Europese.

En jij hebt ook een incident gehad in Suzuka, hoe bekijk je dat ?
Trulli: Ik zie het nut niet om daar terug over te beginnen. Gewoon omdat er niet veel aan toe te voegen is. Ik was gewoon aan het racen en iemand vond het nodig om een inhaalmanoeuvre te plaatsen, een heel erg optimistisch inhaalmanoeuvre dan wel. Dat is alles.

En wat zijn je verwachtingen voor deze race ?
Trulli: Ik moet zeggen dat ik me beter voel hier want in Japan hadden we een nieuwe wagen, die tamelijk sneller was dan de vorige. Maar voor mij had hij geen goede wegligging, het hele weekend en tijdens de tests ook al. Het team begon meteen met eraan te werken, dus hoop ik dat het hier beter zal gaan. Er zijn terug enkele nieuwe onderdelen en ik moet de mensen in Keulen bedanken voor hun hard werken, ik zal proberen het probleem hier op te lossen. Het is belangrijk dat we deze wagen gebruiken in de laatste twee races want dat wordt de wagen waarmee we tijdens de winter verschillende bandentests zullen doen en het is de basis voor de wagen van volgend seizoen. De mechaniciens hebben snel, heel snel gereageerd en het is indrukwekkend wat ze in die enkele dagen tijd hebben gedaan. We moeten nog controleren of het probleem intussen opgelost is maar ik hou van die instelling, het feit dat de mensen zo snel reageren en daarvoor dank ik het team.

Dus wat is het eigelijke probleem ?
Trulli: Het is een probleem van een jonge wagen. We hebben nieuwe wielophaningen, nieuwe aerodynamica en het lukte ook nog vrij goed tijdens de tests, maar het klikt niet met mijn rijstijl. Ik ben gevoelig aan veranderingen en ik voel kleine problemen, zeker wanneer het over de voorwielophanging gaat met de stuurinrichting die niet precies reageert zoals ik het wil. Ik heb een zachte, gevoelige rijstijl en die kleine problemen be�nvloeden dat vrij veel. Daarom vroeg ik hen ook om snel te reageren zodat de stuurinrichting beter zou reageren en hopelijk lukt dat dit weekend al.

Giancarlo, je stond er niet erg vrolijk bij op het podium in Japan, natuurlijk. Als je terugkijkt, hoe voel je je dan ?
Fisichella: Ik was duidelijk teleurgesteld na de race, want ik reed meer dan 40 ronden aan de leiding en om dan alles te verliezen in die laatste ronde is niet echt leuk. Maar Kimi was veel sneller dan ik, vooral dan op het rechte stuk. Hij reed ongeveer 13 kilometer / uur sneller dan ik en ik denk, omdat hij het grootste deel van de race achter een andere coureur reed, dat hij zijn banden beter heeft kunnen sparen dan ik. In de laatste chicane probeerde ik mijn lijn te verdedigen en daarom kwam ik er minder snel uit dan de ronden voordien. Dan kon hij me uiteindelijk op het lange rechte stuk voorbijrijden, ik kon amper verdedigen omdat er nog een wagen voor ons reed. Maar vergeet niet dat ik hetzelfde bij hem deed twee jaar geleden, toen ik in Brazili� won. Dit is racen, deze dingen gebeuren nu eenmaal.

Dat was dus zijn wraak. Hoe denk jij over China ?
Fisichella: Ik heb China graag. Verleden jaar had ik de mogelijkheid om rond te stad te reizen, en dat was leuk. De stad is fantastisch, met uitzondering dan van het verkeer. Het circuit vond ik vorig seizoen al leuk, er zijn grote verschillen in, veel verschillende bochten, een uitdagend circuit, � Ik herinner me dat er vorig jaar een probleem was met de banden, je hebt een goede motor nodig, we hebben een evolutie van de motor die sterker zou moeten zijn dan de vorige en we kijken er echt naar uit.

Sinds Suzuka ?
Fisichella : Ja.

Drie teams verliezen hun identiteit na dit weekend; Sauber, Jordan en Minardi. Je hebt voor alle drie die teams gereden. Hoe voel jij je nu ze verdwijnen ?
Fisichella: Het is niet mijn schuld ! Het is heel erg jammer om ze te zien verdwijnen. Voor de Formule 1 is het ook heel erg jammer, maar ik denk dat alle mechaniciens hun job behouden en dat is veel belangrijker.

– – –

(Dan Knutson – National Speedsport News) Zien we hier het begin van een nieuw tijdperk of zullen Micha�l en Ferrari echt nog terugkomen volgend seizoen ?
Montoya: Als ze beter werk leveren dan iedereen, zoals ze de afgelopen jaren deden, ja dan zullen ze terugkomen. Maar dat zou me eerlijk gezegd verbazen. Ferrari leverde beter werk dan iedereen en daarom wonnen ze alle races. Micha�l haalde zijn voordeel uit de wagen en hij was de snelste. De grootste vraag is of de wagen, de banden enzovoorts wel snel genoeg gaan zijn.

Villeneuve: Ik denk dat Juan Pablo alles gezegd heeft.

Fisichella: Ik sluit me aan bij Juan Pablo. Ferrari is een groot team, ze kunnen een hele sterke wagen bouwen voor volgend seizoen en Micha�l is nog steeds een sterke coureur, dus kunnen ze er volgend jaar weer bijzijn.

Trulli: Daar sluit ik me bij aan. Ferrari had dit jaar moeite maar we spreken nog steeds over een van de beste teams van allemaal en een van de beste coureurs. Ik zou hen nooit uitsluiten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *