De Telegraaf meldt dat Jurriaan van de Kamp beslag heeft laten leggen op de bankrekeningen van circuit Zandvoort. Van de Kamp was in het verleden als sponsorbemiddelaar nauw betrokken bij de activiteiten van Zandvoort. Hij zegt tegen de krant: Ik doe dit met pijn in het hart, ik draag het circuit namelijk een warm hart toe. Maar ze hebben rekeningen uit 2010 en 2011 nog niet eens betaald.

Deze week werd het circuit door de rechter gedwongen een deel van de rekeningen voor het binnenhalen van racesponsors, zoals bouwmarkt Formido en verzekeraar HDI Gerling, alsnog te betalen. Desondanks blijven de beslagen voorlopig liggen. Hiermee is nog niet de helft van mijn vorderingen betaald, verklaart Van de Kamp, die 250.000 euro vordert.

Voor financieel directeur Edwin Sibbel van circuit Zandvoort hadden de beslagen en rechtszaken niet op een slechter moment kunnen komen. We zijn in gesprek met acht geïnteresseerde kopers over overname van het circuit. Dat heeft nieuwe investeringen nodig, waartoe de eigenaar niet meer bereid is., aldus Sibbel, die het conflict met Van de Kamp afdoet als …gedoe over betaaltermijnen….

Intussen slaat de crisis ook toe in de Zandvoortse paddock. Een instapklasse als de Suzuki Swift Cup kreeg met moeite een auto of tien op de baan en ook in de andere klasses is het maar magertjes.

We houden ons hart vast voor de toekomst van onze nationale autosportcircuit!