De FIA stuurde gisteren een brief naar BAR, Renault, Williams, McLaren, Sauber, Red Bull en Toyota met daarin een “vriendelijke uitnodiging” om hun acties van zondag te komen verantwoorden voor de Wereld Motorsport Raad. Vandaag gaf de organisatie die brief ook vrij voor het grote publiek:

U wordt gevraagd te verschijnen tijdens de volgende zitting van de Wereld Motorsport Raad van de FIA, die zal plaatsvinden op 29 juni 2005 om 9u30 in Parijs. U moet zich daar verantwoorden voor uw acties die de belangen van de sport hebben beschadigd tijdens de GP van de Verenigde Staten en/of de beschadiging van de belangen van de motorsport in zijn geheel omdat u:

  • Geen reservebanden bij had voor de race en/of
  • Tegen de regels in weigerde uw wagens te laten starten en/of
  • Tegen de regels in weigerde uw wagens te laten racen, ondanks een snelheidsbeperking in ��n bocht die veilig was voor de banden waar u wel over kon beschikken en/of
  • Samen met andere teams demonstreerde en daardoor het imago van de Formule 1 beschadigd hebt door voor de start van de race direct de pits in te rijden en/of
  • Dat u de stewards niet op de hoogte hebt gebracht van uw intenties om niet te racen, waardoor u in overtreding bent met regel 131 van de FIA Formule 1 Sportieve Regels.

Binnen de 48 wordt u een volledig dossier toegestuurd.

Tijdens de hoorzitting mag u worden bijgestaan door uw advocaat.

Mocht u opmerkingen hebben kan u deze schriftelijk aan ons overmaken, wij zullen er voor zorgen dat de leden van de raad ze ontvangen.

Met vriendelijke groeten,

Pierre de Conick,

Secretaris generaal FIA (sport)

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter