FOM-baas Bernie Ecclestone gelooft dat het wedstrijdkalender kan worden uitgebreid met drie races tot een aantal van 22!

De F1-supremo wilt ook graag terugkeren naar Zuid-Afrika met zijn circus. Komend seizoen zouden we eigenlijk 20 races zien, maar New Jersey voelde zich gedwongen om hun debuut uit te stellen tot 2014. En hoewel Oostenrijk, Turkije, Frankrijk en Portugal allemaal geïnteresseerd waren in de vacante plek, kwam er kwam niets uit de gesprekken.

Ecclestone is echter al bij volgend jaar en dan wordt de Formule 1 voor het eerst in Rusland [Sochi] verwacht, terwijl Mexico en Thailand in onderhandeling zijn met de houder van de commerciële rechten.

Het houden van wedstrijden op de juiste plaats is waar het om gaat. vertelde Bernie aan City A.M. De teams kunnen waarschijnlijk wel leven met 22 races.

Zuid-Afrika, voor het laatst in 1993 gehouden, is ook geopperd als een mogelijke gastheer voor meerdere jaren en Ecclestone maakte duidelijk dat zijn favoriete bestemming voor een race Kaapstad zou zijn.

Als ik de keuze had, zou ik terug willen gaan naar Zuid-Afrika. Ik wil racen in Kaapstad. Ze hebben Durban “aangeboden“, maar ik denk dat we beter af zouden zijn in Kaapstad., aldus Bernie Ecclestone.

Het is maar de vraag of de coureurs en de teams 22 races per jaar willen rijden. Eerder lieten Fernando Alonso en Martin Whitmarsh zich kritisch uit over het racekalender.

Maar in plaats van minder races, krijgen we meer races voorgeschoteld? Wat vinden jullie? Meld je gratis aan en discussieer mee!