dr. h.c. Bernhard Charles Ecclestone. ‘When it rains, it poors’

Bernie Ecclestone heeft bekendgemaakt, dat hij ontslagen is als CEO van Formula 1 Group. “Hij wordt vervangen door Ross Brawn en Sean Bratches”.

Bernie Ecclestone zou ook de titel ‘Honorary President’ zijn aangeboden of toegekend, maar hij zegt zelf geen idee te hebben of hij nog een rol heeft en welke.

Aanstaande dinsdag 24 januari zou het nieuws officieel bekend worden gemaakt. Dan zou ook duidelijk worden dat Ross Brawn en Sean Bratches het stokje van Ecclestone gaan overnemen. Brawn als directeur sportief en Bratches als commerciële man.

Ik ben aan de dijk gezet vandaag zegt Ecclestone. ik ben er officieel vandoor. Ik heb de leiding niet meer, op last van Chase Carey. Mijn nieuwe “baan”is zo’n Amerikaanse term. Zoiets als erevoorzitter. Dus nu heb ik een titel waarvan ik geen idee heb wat het inhoudt.

<het zal wel lekker rustig worden zo, de komende tijd. Misschien dat ik nog eens een grand prix bezoek ergens. Ik heb nog een hoop vrienden in Formule 1 en ik heb nog wel wat centjes over om een race te bezoeken.

Bernie Ecclestone zei verder ook nog, dat hij verwacht dat hij niet langer deel uitmaakt van de FIA World Motor Sport Council. Ik zal het er binnenkort maar even met Jean Todt (voorzitter FIA) over hebben.

Ecclestone is jaren eigenaar van de Formule 1 geweest, nog altijd had hij een fors aandeel in het bedrijf, dat de Formule 1 wedstrijden organiseert. Nu de overname door Lyberty Media een feit is, hebben anderen het voor het zeggen en moet hij, het icoon van de hoogste trap van autosport ter wereld: Bernie Ecclestone, het veld ruimen.
Het is een bijzonder moment in de geschiedenis van de autosport.

Bernie Ecclestone verdient een grandioos afscheid. Ere wie ere toekomt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!