Met het verdwijnen van Ford/Jaguar rijst de vraag: wat nu met Jordan en Minardi.
Ook Bernie Ecclestone stelt zich de vraag of deze twee teams volgend jaar nog in het F1 zullen vertoeven.
Paul Stoddart heeft laten weten dat zijn team zeker zal meedoen volgend seizoen en Eddie Jordan heeft ook al laten weten dat hij met hand en tand zal vechten om aan de start te staan in 2005.

Bernie heeft in China laten verstaan dat hij dacht dat er volgend seizoen minder dan 10 teams op de grid zouden verschijnen met als gevolg dat de andere teams met drie wagens moeten rijden om toch aan een minimum deelnemers te voldoen.

Jaguar trekt zich terug uit het F1 en de motorenbouwer Cosworth staat over te nemen, Cosworth leverde zowel aan Jordan als Minardi.
Als men aan Bernie Ecclestone vraagt wat de vooruitzichten zijn voor Jordan en Minardi zegt Ecclestone het volgende:

“Ik denk dat op het eind het steeds moeilijker zal worden om geld te vinden om te kunnen overleven. Op dit moment ziet het er niet gezond uit.”

Paul Stoddart zijn antwoord:

“Ik denk niet dat hij het recht heeft dat te zeggen, wat er gebeurt met Jordan en Minardi is Jordan en Minardi�s beslissing alleen.
Ja, recente aankondigingen van Cosworth hebben het erg moeilijk gemaakt, maar ik kan je verzekeren dat Minardi in 2005 op de grid zal staan.”

Op een persconferentie kwam de vraag aan Eddie Jordan of zijn team op de eerste GP van het seizoen 2005 zou aantreden, zijn antwoord:

“Dat is een moeilijke om op te antwoorden.

Men moet realistisch blijven bij deze situatie, ik ben een vechter en ik zal met hand en tand vechten om op de grid te staan in Australi� 2005.
Maar ik kan niets garanderen.
Ik ben dan ook niet bereid om op dit moment hierover te praten, wat vaststaat is dat ik niet zal opgeven zonder te vechten.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter