Bernie Ecclestone was afgelopen weekend de grote afwezige tijdens de Grand Prix van Duitsland. De grote kleine baas van de Formule 1 liet mogelijk verstek gaan, uit angst om gearresteerd te worden door de Duitse OM.

Gribkowsky was de Bayerische Landesbank verantwoordelijk voor de verkoop van de aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital Partners. De bank had het belang verworven nadat grootaandeelhouder Kirch Group failliet ging.

In die periode ontving de Duitser een bedrag van 44 miljoen van Ecclestone. Gribkowsky werd hiervoor onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8,5 jaar. Volgens justitie had de gewezen bankmanager zich laten omkopen door Ecclestone, iets wat de Brit ontkent. Hij heeft Gribkowsky wel betaald, maar dat was geen omkoping. Ecclestone moest, zo zegt hij, het bedrag onder dwang betalen.

Volgens justitie is de Brit geen slachtoffer van chantage, maar een medeplichtige aan corruptie. Inmiddels is een onderzoek naar de Formule 1-baas in volle gang en daarbij zegt justitie belastend bewijs tegen Ecclestone te hebben verzameld.

Bernie koos hierop eieren voor zijn geld en besloot Duitsland, en daarmee een mogelijke arrestatie, te vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *