Formule 1-baas Bernie Ecclestone zegt niet onder de indruk te zijn van het dalende aantal tv-kijkers van de Formule 1.

De sport in 2013 trok wereldwijd zo’n 50 miljoen kijkers minder; een daling van zo’n tien procent. Ook in grote markten als Italië en Duitsland was deze daling zichtbaar.

Maar Ecclestone grijpt dit gegeven niet aan om een andere weg in te slaan. De bejaarde baas van de Formule 1 heeft toch al een angst voor de nieuwe media en laat daardoor ‘Social Media’ zoals Twitter, Facebook en Youtube ongebruikt.

Maar het is juist in deze tijd uiterst belangrijk om te weten wat de fans willen. Meer mensen volgen de Formule 1 op hun tablet, en minder op tv; De manier waarop mensen hun favoriete sport volgen veranderd.

Nu komt dat laatst ook omdat de races verdwijnen achter de decoder, waardoor mensen hun toevlucht moeten zoeken in streams.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!