Bernie Ecclestone geeft de Britse GP een klein beetje hoop. De BRDC, organisator van het evenement, moest Ecclestone een goede 9 miljoen Euro geven om de race te laten doorgaan. Maar de organisatie kon slechts 6 miljoen bij elkaar rapen, ze deden dan in extremis een beroep op de Britse regering om hun uit de nood te helpen. Toen ook deze elke steun weigerde schrapte Bernie de GP op Silverstone van de kalender.

Maar nu lijkt de kleine baas van de Formule1 toch nog bereid te zijn om Silverstone te laten doorgaan. Hij heeft het verschuldigde bedrag verlaagd van 3 miljoen naar 1,5 miljoen Pond. Volgens Bernie kan de lokale middenstand dat bedrag bij elkaar krijgen.

“De Britse minister van sport zei �Bernie kan je niet helpen, doe er iets aan. Dus hebben we als een teken van goede wil het bedrag gehalveerd naar 1,5 miljoen pond.”

“Ik las dat de streek van Northampton ongeveer 30 tot 40 miljoen pond zou verliezen door het wegvallen van de race. Ik dacht dat ze dus zelf naar de BRDC zouden stappen zodat ze tegen hen konden zeggen: ‘Je komt 1,5 miljoen tekort, we zullen dat aan jullie geven want dan hebben we nog steeds 28 miljoen over.’ Maar niemand heeft iets gedaan, niemand wou iets doen. Ze verwachtten dat wij alles deden, en dat doen we ook! Omdat de minister van sport het ons heeft gevraagd komen we ze tegemoet.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter