De budget crisis lijkt te verslechteren met de dag. FOM-baas Bernie Ecclestone denkt dat hij wel weet waarom dat zo is. De teams die aangesloten zijn bij de FOTA lijken eensgezind. Maar dat is slechts schijn, zo meldde Eccelstone vandaag. Er zijn volgens hem verschillende FOTA leden die een ander doel voor ogen hebben dan het oplossen van de problemen.

Flavio Briatore wil gewoon een eigen serie starten, waarin hij alles bepaald, aldus Bernie. Luca di Montezemolo wil gewoon een privé oorlogje met Max Mosley uitvoeren. En wat John Howett wil, weet eigenlijk niemand. Hijzelf waarschijnlijk ook niet. De rest wil gewoon stoppen met die onzin en zich concentreren op de sport.

Een machtsstrijd zou dan ook de reden zijn waarom de crisis steeds erger lijkt te worden, ondanks het feit dat zowel FIA als FOTA van mening zijn dat er drastisch bezuinigd moet worden. Het gaat allemaal alleen om macht. Natuurlijk komt er geen andere serie. Denk je nou echt dat de teams geld los krijgen om een eigen serie te starten?

Vandaag zijn er weer nieuwe gesprekken geweest tussen de FIA en de FOTA. Ook de FIA verklaarde de indruk te krijgen dat sommige leden van de FOTA niet uit lijken te zijn op een oplossing van het conflict.

By peter