Met nog maar anderhalve maand te gaan tot aan de seizoensopener in Melbourne wordt de race tegen de klok voor het voormalige Honda team steeds moeilijker. Toch zijn er twee machtige formule 1 bazen nog altijd optimistisch over een tijdige overname. Zowel Bernie Ecclestone als Max Mosley denken nog altijd dat er 20 auto’s van start zullen gaan op 29 maart. “Ik denk dat Honda het wel gaat halen”, vertelde Ecclestone aan persbureau DPA. FIA president Max Mosley bekende in een gesprek met Engelse media afgelopen donderdag dat hij de kans op een positieve afloop op ongeveer 70 schat.

“Ik heb geen specifieke aanwijzingen waardoor ik weet dat het goedkomt, maar de omstandigheden en de geluiden die ik om mij heen hoor, stemmen mij positief”, aldus Mosley. De Brit bevestigde dat er een serieuze poging wordt ondernomen door het management, aangevoerd door Nick Fry en Ross Brawn, om het team over te nemen. “Dat zou best eens kunnen lukken want het zijn zeer competente mensen. Als ik met de betrokkenen praat zijn ze zeer positief gestemd. Al moet ik zeggen dat dat in zo’n situatie altijd zo is, todat het zover komt dat het heel moeilijk wordt.”.

Buiten het management team is ook ProDrive baas David Richards lang een potentiele kandidaat geweest, maar hij lijkt zich te hebben terug getrokken. De Mexicaanse miljardair Carlos Slim zou nog steeds een kandidaat zijn en ook Force India baas Vijay Mallya zou een mogelijkheid zijn. De laatste tijd is het echter wat stiller rondom de kandidaten. Mosley benadrukt dat het geen ramp is als er maar 18 teams aan de start zullen staan. “Op zich is dat niet zo’n groot probleem, als we er maar voor zorgen dat het voor potentiele nieuwe teams mogelijk is om in 2010 aan de start te verschijnen. Teams moeten de mogelijkheid krijgen om in te stappen en zonder verlies te draaien competatief te zijn. Daar werken we hard aan”, aldus Mosley.

By peter